Chevrolet szerviz árajánlat

Cégünk a legnagyobb gépjármű-finanszírozó és biztosító cégek partnereként helyben vállalja a gépkocsi hitelügyintézését és biztosítás kötését. Megpróbálunk az ügyfeleinktől érkező valamennyi kívánságnak megfelelni, így akár egyedi önrész befizetés és testreszabott  hosszúságú futamidő kialakításával  állunk Ügyfeleink rendelkezésére . Lehetőség nyílik maradványértékes konstrukció választására, tartós bérlet, vagy lízing ajánlatot is nyújtunk magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt, többféle devizanemben. Személyre-szabott ajánlatért kérjük, keresse meg értékesítő kollégáinkat.

Nyílt végű pénzügyi lízing, gépkocsi vásárlás áfa visszaigénylési lehetőséggel

Az általános forgalmi adóról szóló törvény (2007. évi CXXVII. Tv.) értelmében 2012. január 1.-től lehetőség nyílik cégek számára, hogy a személygépjármű általános forgalmi adóját is visszaigényeljék bizonyos feltételek teljesülése esetén. Ezen változást szem előtt tartva a CIB Lízing csoport kidolgozta nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukcióját, mellyel lehetővé tesszük Önök számára, hogy éljenek a törvény nyújtotta adóelőnyökkel.
A nyíltvégű pénzügyi lízing ugyanis nem termékértékesítésnek minősül, hanem szolgáltatásnak. A lízingcég által nyújtott szolgáltatás ellenértéke a havonta kiszámlázott lízingdíj. A havi lízingdíj tőketartalma minősül adóalapnak, erre számítandó a 27%-os általános forgalmi adóteher. A lízingdíj kamat része ÁFA mentes tételként kezelendő. Az ÁFA körbe tartozó céges lízingbevevők számára a törvény levonhatóvá teszi a havi lízingdíj ÁFA tartalmát olyan arányban, amilyen arányban a lízingelt gépjárművet adóköteles tevékenységhez köthetően veszik igénybe. (céges vs. magánhasználat) A fentiek alapján nemcsak a futamidő alatti havidíjak, hanem már a futamidő legelején a kezdő lízingdíj (közismerten ?önerő?) ÁFA tartalma is visszaigényelhető arányosan. A futamidő végén esedékessé váló maradványérték ÁFA tartalma azonban már nem vonható le, tekintettel arra, hogy itt már a tulajdonjog is átszáll a végső vevőre (amennyiben Ön így rendelkezik) és termékértékesítés valósul meg. Futamidő végén ugyanis Önnek három választási lehetősége van:
1. Kifizeti a maradványértéket és megtartja az autót további használatra.
2. Él vevőkijelölési jogával, aminek következtében az Ön által kijelölt cég, vagy magánszemély jogosult tulajdonjogot szerezni a gépjármű felett. Ez esetben a CIB Lízing Zrt. az Ön által kijelölt vevő felé állítja ki a számlát és a maradványérték összegét is a kijelölt vevőnek kell kiegyenlítenie. Értelemszerűen ezután már a kijelölt vevő használhatja a járművet.
3. Visszaadja az Ön által a futamidő alatt használt járművet a CIB lízing Zrt.-nek és ezzel megszűnik a jogviszony a lízingbeadó és Ön, mint lízingbevevő között.
Nyíltvégű pénzügyi lízing esetén a futamidő elején a felek (lízingbeadó és lízingbevevő) még nem tudják pontosan, hogy futamidő végén ki szerez majd tulajdonjogot a gépjármű felett. Kezdetben ez a kérdés még nyitott. Zártvégű pénzügyi lízing esetén viszont már a futamidő elején úgy állapodnak meg a felek, hogy az utolsó lízingdíj megfizetésével a lízingbevevő automatikusan tulajdonjogot szerez.
A lízingelt eszköz nyíltvégű pénzügyi lízing esetén a lízingbevevő könyveiben kerül aktiválásra (tárgyi eszközként) a lízingbeadó által futamidő elején kibocsátott számviteli dokumentum (birtokba adási számla) alapján, mely ÁFA értéket nem tartalmaz (ez alapján tehát ÁFA nem igényelhető vissza). Futamidő alatt az értékcsökkenés elszámolására is a lízingbevevő könyveiben kerül sor költségként (negatív eredményhatás). A lízingdíj tőke része kötelezettség csökkentésként (nincs eredményhatás), míg a kamatrész költségként (negatív eredményhatás) könyvelendő a lízingbevevő könyveiben. A regisztrációs adó értékét a lízingdíjak tőke része tartalmazza.
A Nyíltvégű Pénzügyi lízing termék főbb paraméterei a következők: Kizárólag céges ügyfelek (társas vállalkozások és egyéni vállalkozók) részére nyújtjuk, magánszemélyek részére nem. Köthető HUF és EUR alapon egyaránt
Finanszírozható eszközök: új és maximum 3 éves használt személy- és kishaszongépjárművek. Minimális futamidő 12 hónap, maximális futamidő 84 hónap Minimális saját erő a bruttó vételár 20%-a. A következő táblázat tartalmazza a maximális önerőket és maximális maradványértékeket a futamidő függvényében:

Futamidő (hónap) 12 13-24 25-36 37-48 49-60 61-72 73-84
Max. önerő a bruttó ár %-ában 20% 60%
Max. maradványérték a bruttó ár %-ában HUF alapú finanszírozásnál 
60% 55% 50% 40% 35% 25% 15%
Max. maradványérték a bruttó ár %-ában EUR alapú finanszírozásnál 
50%
45% 40% 30% 25% 15% 5%


Ezen korlátozásokra azért van szükség, hogy sem az Ön cége, sem a finanszírozó oldalán ne keletkezzen adókockázat. Jelenleg egymástól jelentősen eltérő konstrukciók terjedtek el a piacon és sajnos sem a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV), sem a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről nem áll rendelkezésre olyan megnyugtató állásfoglalás, melyből egyértelműen kiderülne, hogy milyen önerő, futamidő és maradványértékek mellett küszöbölhető ki maradéktalanul az adókockázat. Amennyiben ugyanis a konstrukció paraméterei nem a szolgáltatás igénybevételét célozzák meg, hanem már a futamidő elején egyértelműen valószínűsíthető a végleges gépjármű vételi szándék (értsd termékértékesítés), akkor a NAV utólag átminősítheti a tranzakciót zártvégű pénzügyi lízingnek, ahol a kedvező ÁFA levonási lehetőség sem a finanszírozó, sem az Ön cége számára nem áll fenn. Megítélésünk szerint a fenti táblázatbeli értékek kellően konzervatívak ahhoz, hogy adókockázat ne merüljön fel. A táblázatban megadott maradványértékek maximum értékek, Ön szabadon választhat ennél kisebb értéket is. Alsó korlát az utolsó normál havi lízingdíj összege. Beépített Casco és Hitelvédelmi szolgáltatás nem köthető hozzá. Motorkerékpárokra nem használható. Fizetési mód nem lehet csekkes. (csoportos beszedés és átutalás lehetséges)
Reményeink szerint ezzel a finanszírozási lehetőséggel a CIB Lízing csoport hatékonyan szolgálja ki az Ön cégének finanszírozási igényét és mindkét fél számára egyaránt előnyös terméket indított ezzel útjára.

 

CIB Lízing Csoport, CIB Leasing Group
H-1027 Budapest, Medve utca 4?14. H-1537 Budapest, Pf. 351 ? Központi ügyfélszolgálat: 1024 Budapest, Petrezselyem utca 2?8. ? Telefon: 06 40 242 242 ? Fax: 06 1 489 6719
CSASZ: 17781028-5-44 ? Közösségi adószám: HU17781028
CIB Ingatlanlízing Zrt. CIB Real Estate Ltd. ? Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság ? Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-044564 ? Adószám: 12617012-2-41 ? Tevékenységi engedély száma: I-978/2001, I-657/2004
A CIB Bank Zrt. által képviselt csoportos áfa tagok:
CIB Lízing Zrt. CIB Leasing Ltd. ? Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság ? Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-044131 ? Adószám: 11879978-4-44 ? Tevékenységi engedély száma: 2585/1999, I-1092/2000, I-1475/2001, I-1969/2001
CIB Rent Zrt. CIB Rent Ltd. ? Nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság ? Cégjegyzékszám: Cg. 01-10-044460 ? Adószám: 12539455-4-41